Termékek a kosárban

Összesen: 1 814 978 Ft

Tovább a kosárhoz

Még vásárolni szeretnék
Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram


Rocky könyv, DVD webáruház - Pénzvisszafizetési garancia


Rocky könyv, DVD webáruház - MPL PostaPont


Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Alfred Hitchcock - Madarak (DVD)  *Antikvár-Kiváló állapotú*
RITKASÁG!

Madarak (DVD) *Antikvár-Kiváló állapotú*

Rendező(k):
Alfred Hitchcock;
Szereplők:
Rod Taylor, Tippi Hedren, Jessica Tandy, Veronica Cartwright, Suzanne Pleshette
Kategória:
Film > Horror; Thriller; Klasszikus;
Eredeti cím: Birds
Megjelenés: 1963
Korhatár:

2 999 Ft
(Eredeti ár: 7 999 Ft)
Megtakarítás: 63%

Raktáron Azonnali szállításTartalom:


Egy kisváros madarai különösen kezdenek viselkedni. Egyre kevésbé tartanak az emberek közelségétől, egyre nagyobb számban gyülekeznek, és természetüktől teljesen idegen módon rá is támadnak a városlakókra...

Hitchcock lánya, Pat, így emlékezik vissza a Madarak-ra:

- A Pszicho (1960) elkészítése után apám csak hosszas keresés árán találta meg új projektjét. A Pszicho hatalmas sikert aratott, és nem volt könnyű olyan anyagot találni, ami megfelelt a nézők elvárásainak. Végül a Madarak (1963) mellett döntött, melynek alapja Daphne du Maurier egyik kisregénye volt. Apám jól ismerte a szerzőt: mind a Jamaica vendéglő (1939), mely az utolsó angliai filmje volt mielőtt Amerikába költözött volna, mind A Manderley ház asszonya(1940), az első rendezése Amerikában, Daphne Du Maurier regény alapján készült.

- A Madarakat elsősorban az Alfred Hitchcock televíziós sorozat számára vették meg, ám mikor apám valódi madártámadásokról kapott hírt szerte az országban, úgy érezte, hogy a történetnek a mozikban is sikert arathat. A novellából csak a címet tartotta meg, és Evan Hunter forgatókönyvíróval egy teljesen más történetet találtak ki, mely a Bodega Öbölben játszódik. Ezt a helyszínt apám A gyanú árnyékában (1943) című film forgatása alatt fedezte fel. A filmet részben kint forgatták, ám a legnagyobb részét a Universal Studios-ban vették fel - ahol apám közismerten sokkal jobban érezte magát.

- A Madarak szereposztása döntő fontosságú volt a produkcióban. Apám látott egy tejtermék reklámot a tévében egy csodaszép szőke nővel. Mivel mindig nyitott szemmel járt, és kereste a következő nagy sztárt, azonnal felkereste a hölgyet a reklámból. A neve Tippi Hedren volt. Apám Melanie Daniels szerepére próbálta ki őt úgy, hogy a korábbi filmjeiből adott neki szöveget. Tippi Martin Balsam-mal volt együtt a meghallgatáson, aki a Pszicho-ban a felejthetetlen Arbogast magánnyomozó szerepét játszotta. A filmben szerepelt továbbá Rod Taylor, Veronica Cartwright, Suzanne Pleshette, Jessica Tandy és madarak, rengeteg madár!

- Imádtam a filmet mikor először megnéztem. Emlékszem, mennyire féltem, pedig kinn voltam a forgatáson és ismertem a varázslatot a színfalak mögött. A Madarak jóval előrébb járt a koránál. Karrierje során apám mindig új trükkökkel kísérletezett, innovatív technikai újításokra vágyott, és a Madarakkal valóban egy új csúcsot ért el - viccen kívül. A film egy vizuális lakoma, és ha belegondolunk, hogy jócskán a számítógépes animáció kora előtt készült, tisztelettel tartozunk apám víziójának, és a nagyon tehetséges kollegáknak, akik segítettek neki megvalósítani azt. A Madaraknál apám a hang-képzéssel is kísérletezni akart, és úgy döntött, hogy zene helyett kifinomult madárhangokat alkalmaz. Az eredmény hatalmas áttörés volt. A technikai tündöklés mellett, a film szórakoztató, feszültséggel teli, félelmetes és meglepően romantikus.

A magyar változat *Újrafóliázott*
szinkron: igen
felirat: igen
Játékidő
115 perc
Megjelenés dátuma

2008. október 24.

Hangsávok

magyar

angol


Oldal frissítés:

Tag-ek: Alfred HitchcockRod Taylor - Tippi Hedren további filmjei

Rod Taylor összes filmje >     Tippi Hedren összes filmje >

A rendező(k) további filmjei (Alfred Hitchcock filmjei)

Akik ezt vásárolták, vettek még

Alfred Hitchcock - A csalás (DVD) DVD Rendelhető -50 %
2 999 Ft
1 499 Ft
Alfred Hitchcock  - Rémület a színpadon (DVD) DVD Nem rendelhetőElfogyott
3 999 Ft
3 999 Ft
Alfred Hitchcock - A farmer felesége (DVD) DVD Rendelhető -67 %
2 999 Ft
999 Ft
Alfred Hitchcock - A tizenhetes számú ház (DVD) DVD Nem rendelhetőElfogyott -50 %
1 999 Ft
999 Ft
Alfred Hitchcock - A szorító -Hitchcock (DVD) DVD Rendelhető -50 %
2 999 Ft
1 499 Ft