Termékek a kosárban

Összesen: 2 416 065 Ft

Tovább a kosárhoz

Még vásárolni szeretnék
Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram


Rocky könyv, DVD webáruház - Pénzvisszafizetési garancia


Rocky könyv, DVD webáruház - MPL PostaPont


Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Alfred Hitchcock - Téboly (DVD)
RITKASÁG!

Téboly (DVD)

Rendező(k):
Alfred Hitchcock;
Szereplők:
Jon Finch, Barry Foster, Barbara Leigh-Hunt, Anna Massey, Alec McCowen
Kategória:
Film > Krimi; Thriller; Klasszikus;
Eredeti cím: Frenzy
Megjelenés: 1972
Korhatár:

4 999 Ft
(Eredeti ár: 4 999 Ft)
Megtakarítás: 0%

Tartalom:Alfred Hitchcock számára a Téboly különös jelentőséggel bírt. Készítése során tért vissza több mint 20 éves távollét után dicsőségesen korai sikereinek színhelyére, Angliába.

- Az egyik dolog, ami megdöbbentett az volt - mondta - hogy mennyire keveset változott a város az emlékezetemben élőhöz képest.

Hitchcock és Anthony Shaffer forgatókönyvíró (a nagysikerű Mesterdetektív című darab szerzője) hat héten keresztül keresték a film színhelyét, mielőtt a forgatókönyv megírását elkezdték volna. - Egyszerűen vissza tértem a helyekhez, amiket olyan jól ismertem - mondta Hitchcock.

Egy felvételt (melyet egy, a Tower Bridge felé haladó helikopterből készítettek) nagyon pontosan kellett időzíteni, mivel a hidat összesen kétszer emelik fel naponta. A gép menetrend szerint siklott át a Temze fölött, és egy gumiobjektívvel azt a látszatott keltette, hogy átment a híd alatt. (Tilos repülőgépekkel a Temze hídjai alatt repülni.)

Hitchcock visszatérése Londonba felvetette a kérdést, "Szeretné, ha lovaggá ütnénk?" Mivel olyan sok éven át amerikai állampolgár volt, a kérdés elméletinek tűnt. - Csak a pincérek vagy a sofőrök szólítanak Sir Alfred-nek vagy Sir George-nak - gúnyolódott Hitchcock.

A rendezőt 1980-ban ütötték lovaggá, és Sir Alfred lett.

- Ha a krimiben Cary Grant a főszereplő, - mondta Hitchcock elmélkedve, - az összes néző tudni fogja, hogy ő nem lehet a gonosz. Hogy az ilyen probléma ne kerüljön elő a Tébolyban, Hitchcock a londoni színházakból válogatott színészeket a szerepekre. Olyanokat gyűjtött össze, akikről a közönségnek még nem volt kialakult véleménye.

Hitchcock hatalmas előnynek tartotta a londoni stúdiók közelségét a londoni színházakhoz. Hollywood-dal ellentétben, ami 4500 km-re van a Broadway-től, a brit stúdiók kevesebb, mint egy órányira vannak a West End-től, tehát egy leszerződtetett színész is elérhető volt egy filmszerepre, ha illett rá a szerep.


EXTRÁK:

  • Werkfilm (így készült) (kb. 45 p.)
  • Képgaléria - 101 kép
  • Előzetes
A magyar változat
szinkron: igen
felirat: igen
Játékidő
103 perc
Megjelenés dátuma

2008. december 9.

Hangsávok

magyar

angol
 
     
   
Feliratok

Oldal frissítés:

Tag-ek: Alfred Hitchcock

A rendező(k) további filmjei (Alfred Hitchcock filmjei)

Akik ezt vásárolták, vettek még