Termékek a kosárban

Összesen: 1 275 462 Ft

Tovább a kosárhoz

Még vásárolni szeretnék
Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram


Rocky könyv, DVD webáruház - Pénzvisszafizetési garancia


Rocky könyv, DVD webáruház - MPL PostaPont


Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Alfred Hitchcock - Marnie (szinkronizált változat) /Hitchcock/ (DVD)

Marnie (szinkronizált változat) /Hitchcock/ (DVD)

Rendező(k):
Alfred Hitchcock;
Szereplők:
Tippi Hedren, Sean Connery, Diane Baker, Martin Gabel, Louise Latham
Kategória:
Film > Klasszikus; Thriller; Krimi;
Eredeti cím: Marnie /Hitchcock/ (DVD)
Megjelenés: 2008
Korhatár:

3 999 Ft
(Eredeti ár: 3 999 Ft)
Megtakarítás: 0%
Szállítás: Nem rendelhetőTartalom:


Hitchcock lánya, Pat, így emlékezik vissza a Marnie-ra:

- Apám eredetileg rögtön a Pszicho után akarta megrendezni a Marnie-t. Elkezdte kidolgozni a története, melynek alapja egy Winston Graham novella volt. Segítségére volt Joseph Stefano, aki Robert Bloch novelláját, a Pszicho-t olyan remekül feldolgozta. A Marnie főszerepét Grace Kelly játszotta volna, ám őt lefoglalták kötelességei, mint Monakói Hercegnő, és nem volt elérhető. Apám, természetesen nagyon csalódott volt, és úgy döntött, hogy egy másik projektbe kezd bele, a Madarakba. A Madarakforgatása során Marnie újraéledt, Tippi Hedrennel a főszerepben. Joseph Stefano azonban már nem ért rá, így aMadarak forgatókönyvírója, Evan Hunter lépett be a képbe és készítette el a szövegkönyv piszkozatát. Ám mivel nem sikerült az alkotóknak megegyezniük egy kulcsfontosságú jelenet, a megerőszakolási jelenet részleteiről, Jay Presson Allen, drámaíró lett a forgatókönyv írója. Fantasztikus munkát végzett, és később Oscar-díjat kapott a Kabaréért és a család közeli barátja lett.

- A történet középpontjában Marnie áll, egy zaklatott, és komplex nő, aki megrögzött tolvaj, és akit üldöz egy férfi, kinek mániája, hogy megfejtse titkait. A férfit, Mark Rutland-ot, Sean Connery játszotta. Sean tökéletes volt a szerepre, és James Bond-ként elismert sztár volt. De a Marnie-ban megmutatta, hogy nem feltétlenül kell neki egy pisztoly és egy vodka-martini, hogy tündököljön a képernyőn. A mellékszerepekben látható volt Louise Latham, mint Marnie anyja és Diane Baker, mint Marnie riválisa. Tippi Hendren és Sean Connery mellett ők is hihetetlen mélységet adtak a karaktereiknek, és emlékezetes alakítást nyújtottak.

- A Marnie egy másik emlékezetes eleme Bernard Herrmann zenéje, amit gyakran a legjobb munkájaként emlegetnek. Bernard Herrmann a Marnie után a Szakadt függönyben is dolgozott, ám sajnos volt egy nézeteltérésük apámmal. Együttműködésük véget ért, és a Marnie volt az utolsó Hitchcock film, melynek zenéjét Bernard Herrmann írta.

- Bár apám mindig is kedvelte a zaklatott karaktereket,Marnie valamelyest szokatlan volt. Keveredett benne a pszichológiai dráma, feszültség és egyben szerelmi történet is volt. Valójában annyi rétege volt a filmnek, hogy mikor először bemutatták, sem a közönség, sem a kritikusok nem tudták befogadni a filmet, és csalódásként könyvelték el. Ma azonban a kritikusok, filmtörténészek és a nagyközönség is klasszikus darabnak tartja.


EXTRÁK:

  • Werkfilm (így készült) (kb. 58 p.)
  • Képgaléria
  • Előzetes

A magyar változat
szinkron: igen
felirat: igen
Játékidő
124 perc
Megjelenés dátuma

2008. december 4.

Hangsávok

magyar

angol

Oldal frissítés:

Tag-ek: Alfred HitchcockTippi Hedren - Sean Connery további filmjei

Tippi Hedren összes filmje >     Sean Connery összes filmje >

A rendező(k) további filmjei (Alfred Hitchcock filmjei)

Akik ezt vásárolták, vettek még