Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram

Rocky könyv, DVD webáruház - Termékgarancia

  részletes keresés
Hayao Miyazaki - Chihiro Szellemországban (DVD)
RITKASÁG!

Chihiro Szellemországban (DVD)

Rendező(k): Hayao Miyazaki;

Szereplők: Rajzfilmfigurák
Film > Anime
Film > Fantasy
Film > Oscar-díjas
Eredeti cím: Sen to Chihiro no kamikakushi
Megjelenés: 2001
Korhatár:
7 999 Ft
(Eredeti ár: 7 999 Ft)
Megtakarítás: 0%online rendelés

Tartalom:

Chihiro szüleivel vidékre költözik. Új házuk egy erdő mellett van, és a fák között a kislány apja felfedez egy alagutat, amelyet családjával együtt fel akar deríteni.

   A másik oldalon különös dolgokat látnak, mintha egy használaton kívüli vidámparkba csöppentek volna. Míg a szülők némi ennivaló reményében elindulnak az egyik kioszk felé, Chihiro a környéken kószál, és csak alkonyatkor tér vissza. Döbbenten tapasztalja, hogy apja és anyja disznóvá változott, majd napszálltakor szellemek és kísértetek jelennek meg...

   Még mielőtt pánikba esne, Chihiro találkozik egy Haku nevű fiúval, aki elmondja neki, hogy van kiút ebből a világból és meg tudja menteni a szüleit is. Ám ehhez követnie kell a szellemeket és a
különféle teremtményeket egy óriási fürdőházba, amit Yubaba, a gonosz, öreg varázslónő vezet. Itt a kislánynak munkát kell találnia, vagy azt kockáztatja, hogy ő maga is disznóvá változik...

   Éveken keresztül húzták a szájukat a nagy hollywoodi stúdiók, hogy a hagyományos játékfilmeknél gyakran jóval több energiával és kreatív munkával készített animációs produkcióik gyakorlatilag esélytelenek a Legjobb Film Oscar®-díjára az élőszereplős filmekkel szemben. Különösen a Disney érezte sértőnek a helyzetet, hiszen korábban gyakorlatilag egyeduralkodó volt az egész estés rajzfilmek piacán, és alkalmanként be is választották az öt jelölt közé a nagy Disney-produkciókat, de díjra soha nem tudták váltani a nominálást.

   Amióta a többi mogul is egyre intenzívebben nyomul az egész estés rajzfilmek piacán, az Akadémiára is egyre nagyobb nyomás nehezedett a stúdiók részéről, hogy találjon megoldást az "elnyomott" műfaj díjazására is. Idén megszületett a megoldás: az animációs nagyfilmek ezúttal külön "Legjobb film" kategóriában indulhatnak. Az új kategória bevezetése egyben óriási pofáraesést is eredményezett, ugyanis a Disney Lilo és Stitch - A csillagkutya és A kincses bolygó című filmje, a Fox Jégkorszaka, valamint a DreamWorks Szilaj c. produkciója mind alulmaradt egy japán rajzfilm, a Chihiro Szellemországban mögött!

   A nagy stúdiók azzal vígasztalódhattak, hogy ezúttal nem csak az egyébként is óriási kultúrával rendelkező, rendkívül igényes japán rajzfilmipar egyik termékével, de egyben minden idők legsikeresebb japán mozifilmjével szemben maradtak alul, a Chihiro Szellemországban ugyanis csak Japánban eddig több mint 230 millió dollár bevételt termelt - és ezzel bármelyik amerikai szuperprodukció elégedett lenne az USÁ-ban is!

   A Disney-nek azért sikerült tőkét kovácsolnia a Chihiro sikeréből, ugyanis egy korábbi nagyon okos döntésnek köszönhetően a Chihiro alkotójának, Hayao Miyazakinak összes eddigi és leendő filmjét vakon átvették/átveszik terjesztésre az Egyesült Államokba, így terjesztőként nekik is jutott némi csillámpor az arany szobrocskából.

   A Chihiro Szellemországban kritikusok és a nézők egybehangzó véleménye szerint maradandó mestermű, olyan film, amely az Óz, vagy a Hófehérke mellett garantáltan helyet kap a klasszikusok között. Sikerének titka, hogy története, figurái több rétegűek, és egyformán képesek megszólítani a legkisebbeket és a felnőtt rajongókat is!
 

JÁTÉKIDŐ:
125 perc (A termék újrafóliázott!)
GYÁRTÁSI ÉV:
2001
HANGOK:
 - magyar - 5.1 (DD)
 - angol - 5.1 (DD)
 - japán - 5.1 (DD)
KÉPFORMÁTUM:

 


Oldal frissítés:

Tag-ek: Hayao Miyazaki

A film teljes adatlapja itt:
Chihiro szellemországban - A film a Mafab.hu-n
FilmKatalógus


Rajzfilmfigurák további filmjei
DVDdc-szuperallatok-ligaja 3 999 Ft
13 %
3 499 Ft

ElőrendelésElőrendelés
DVDmancs-orjarat-a-film 4 999 Ft
0 %
4 999 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
DVDclifford-a-nagy-piros-kutya 3 299 Ft
9 %
2 999 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
DVDtrollok-a-vilag-korul 4 999 Ft
20 %
3 999 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
DVDspace-jam-uj-kezdet 3 299 Ft
39 %
1 999 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
DVDalomepitok 2 999 Ft
17 %
2 499 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
Akik ezt vásárolták, vettek még
DVDkiki-a-boszorkanyfutar 4 999 Ft
0 %
4 999 Ft

Rendelhető (3-5 munkanap)Rendelhető
DVDjane-eyre-2011 2 999 Ft
33 %
1 999 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
DVDszep-remenyek-2012 4 999 Ft
60 %
1 999 Ft

Rendelhető (3-5 munkanap)Rendelhető

Főoldal         Film (DVD)         Film (Blu-ray)         Könyv         Zene         Akció         Vásárlási tudnivalók         Adatvédelem         Kapcsolat

Copyright © 2002-2022 Rocky Kft. Minden jog fenntartva! E-mail: info@rocky.hu Tel: +36-30-953-7401, +36-70-378-2729