Termékek a kosárban

Összesen: 2 203 198 Ft

Tovább a kosárhoz

Még vásárolni szeretnék


Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram


Rocky könyv, DVD webáruház - Pénzvisszafizetési garancia


Rocky könyv, DVD webáruház - MPL PostaPont


Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Hayao Miyazaki - Chihiro Szellemországban (DVD) *Antikvár-Kiváló állapotú*
RITKASÁG!

Chihiro Szellemországban (DVD) *Antikvár-Kiváló állapotú*

Rendező(k):
Hayao Miyazaki;
Szereplők:
Rajzfilmfigurák
Kategória:
Film > Anime; Fantasy; Oscar-díjas;
Eredeti cím: Sen to Chihiro no kamikakushi
Megjelenés: 2001
Korhatár:

4 999 Ft
(Eredeti ár: 9 999 Ft)
Megtakarítás: 50%

Raktáron Azonnali szállításTartalom:


Chihiro szüleivel vidékre költözik. Új házuk egy erdő mellett van, és a fák között a kislány apja felfedez egy alagutat, amelyet családjával együtt fel akar deríteni.

   A másik oldalon különös dolgokat látnak, mintha egy használaton kívüli vidámparkba csöppentek volna. Míg a szülők némi ennivaló reményében elindulnak az egyik kioszk felé, Chihiro a környéken kószál, és csak alkonyatkor tér vissza. Döbbenten tapasztalja, hogy apja és anyja disznóvá változott, majd napszálltakor szellemek és kísértetek jelennek meg...

   Még mielőtt pánikba esne, Chihiro találkozik egy Haku nevű fiúval, aki elmondja neki, hogy van kiút ebből a világból és meg tudja menteni a szüleit is. Ám ehhez követnie kell a szellemeket és a
különféle teremtményeket egy óriási fürdőházba, amit Yubaba, a gonosz, öreg varázslónő vezet. Itt a kislánynak munkát kell találnia, vagy azt kockáztatja, hogy ő maga is disznóvá változik...

   Éveken keresztül húzták a szájukat a nagy hollywoodi stúdiók, hogy a hagyományos játékfilmeknél gyakran jóval több energiával és kreatív munkával készített animációs produkcióik gyakorlatilag esélytelenek a Legjobb Film Oscar®-díjára az élőszereplős filmekkel szemben. Különösen a Disney érezte sértőnek a helyzetet, hiszen korábban gyakorlatilag egyeduralkodó volt az egész estés rajzfilmek piacán, és alkalmanként be is választották az öt jelölt közé a nagy Disney-produkciókat, de díjra soha nem tudták váltani a nominálást.

   Amióta a többi mogul is egyre intenzívebben nyomul az egész estés rajzfilmek piacán, az Akadémiára is egyre nagyobb nyomás nehezedett a stúdiók részéről, hogy találjon megoldást az "elnyomott" műfaj díjazására is. Idén megszületett a megoldás: az animációs nagyfilmek ezúttal külön "Legjobb film" kategóriában indulhatnak. Az új kategória bevezetése egyben óriási pofáraesést is eredményezett, ugyanis a Disney Lilo és Stitch - A csillagkutya és A kincses bolygó című filmje, a Fox Jégkorszaka, valamint a DreamWorks Szilaj c. produkciója mind alulmaradt egy japán rajzfilm, a Chihiro Szellemországban mögött!

   A nagy stúdiók azzal vígasztalódhattak, hogy ezúttal nem csak az egyébként is óriási kultúrával rendelkező, rendkívül igényes japán rajzfilmipar egyik termékével, de egyben minden idők legsikeresebb japán mozifilmjével szemben maradtak alul, a Chihiro Szellemországban ugyanis csak Japánban eddig több mint 230 millió dollár bevételt termelt - és ezzel bármelyik amerikai szuperprodukció elégedett lenne az USÁ-ban is!

   A Disney-nek azért sikerült tőkét kovácsolnia a Chihiro sikeréből, ugyanis egy korábbi nagyon okos döntésnek köszönhetően a Chihiro alkotójának, Hayao Miyazakinak összes eddigi és leendő filmjét vakon átvették/átveszik terjesztésre az Egyesült Államokba, így terjesztőként nekik is jutott némi csillámpor az arany szobrocskából.

   A Chihiro Szellemországban kritikusok és a nézők egybehangzó véleménye szerint maradandó mestermű, olyan film, amely az Óz, vagy a Hófehérke mellett garantáltan helyet kap a klasszikusok között. Sikerének titka, hogy története, figurái több rétegűek, és egyformán képesek megszólítani a legkisebbeket és a felnőtt rajongókat is!
 

JÁTÉKIDŐ:
125 perc
GYÁRTÁSI ÉV:
2001
HANGOK:
 - magyar - 5.1 (DD)
 - angol - 5.1 (DD)
 - japán - 5.1 (DD)
KÉPFORMÁTUM:

 

Ajánló:


Oldal frissítés:

Tag-ek: Hayao MiyazakiRajzfilmfigurák további filmjei

A rendező(k) további filmjei (Hayao Miyazaki filmjei)

Akik ezt vásárolták, vettek még