Termékek a kosárban

Összesen: 1 743 449 Ft

Tovább a kosárhoz

Még vásárolni szeretnék
Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram


Rocky könyv, DVD webáruház - Pénzvisszafizetési garancia


Rocky könyv, DVD webáruház - MPL PostaPont


Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

több rendező - Havasi Balázs - Symphonic Red Concert Show (DVD) *Antikvár-Kiváló állapotú*
RITKASÁG!

Havasi Balázs - Symphonic Red Concert Show (DVD) *Antikvár-Kiváló állapotú*

Rendező(k):
több rendező;
Szereplők:
Havasi Balázs
Kiadó:
EMI Music
Kategória:
Film > Zenei; Koncert; Magyar;
Eredeti cím: Havasi Balázs - Symphonic Red Concert Show
Megjelenés: 2010
Korhatár:

9 999 Ft
(Eredeti ár: 9 999 Ft)
Megtakarítás: 0%

Raktáron Azonnali szállításTartalom:


1. The Storm (Symphonic Version) 
2. The Unbending Tree 
3. Lacrimosa 
4. Meander 
5. Terra Rossa (Orchestral Version) 
6. Confession 
7. 28 Waves 
8. Summer 
9. Invisible (közreműködik: The Unbending Trees és Bocskor Bíborka) 
10. Trinity River (Drum & Piano Version) 
11. Chase 
12. Guinness Világrekord kísérlet 
13. Generali 
14. Guinness Világrekord díjátadás 
15. Infinity (Symphonic Version) 

Extrák: 
Az új show 
HAVASI Trailer 
The Storm (Symphonic Version) – videóklip 
Lacrimosa – videóklip 
A színfalak mögött – werkfilm 
Mozipremier 
Guinness Rekord – próba Dubaiban 
Drum & Piano – előzetes

A világ leggyorsabb kezű zongoristája a Hooligans dobosával, hazánk egyik legügyesebb nagyzenekari hangszerelőjével, vonósokkal, kórussal és nemzetközi művészekkel váltotta valóra álmát, mely a Zeneakadémia és a Palace Cinemas multiplex mozija után DVD-n is látható.

Három évtizednyi tudásának esszenciáját – a megszokott kereteket több szempontból átlépve – tárta közönsége elé Havasi Balázs zongoraművész egy felejthetetlen esten. A bravúros előadásról készült felvétel előbb moziban, majd pedig DVD-n debütált. Utóbbi komoly előnye, hogy a többszöri megtekintés során újabb és újabb apró részletek fedezhetőek fel, s az ezzel járó öröm tovább fokozza a pazar élményt.

A helyszín a Zeneakadémia, ahol a renoválás megkezdése előtt ez volt az utolsó koncert. Havasi Balázs sorlemezein számos ismert darabot szólaltatott már meg a saját stílusában, ám ezúttal kizárólag saját szerzeményei alkotják a repertoárt. A hangulatában, dallamvilágában, a hallgatóból kiváltott érzések tekintetében is sokszínű témák ezúttal – egy szólóblokk kivételével – nem pusztán zongorán kelnek életre: a Dohnányi Szimfonikus Zenekar mellett a Budapesti Akadémiai Kórustársaságnak is komoly szerep jut. Őket egészíti ki, többek közt a japán Kyo-Kito Taio dobcsoport, a tradicionális indiai énekes, Raman M. Sundaram, a Hooligans rockzenekar dobosa, Endi, a barokk zenei világban joggal ismert és elismert Andrejszki Judit, illetve a Zsédával is koncertező hegedűvirtuóz, Szirtes Edina „Mókus”. Nem mehetünk el szó nélkül az After Crying-ból ismert Pejtsik Péter mellett, aki vérprofi a szerzemények nagyzenekari átiratában (többek közt Ákossal is dolgozott, de a Disney is felkérte már), ám ezúttal nem csak hangszerelőként, hanem karmesterként és zenészként is hozzájárult a különleges zenei élményhez.

A DVD impozáns csomagolást kapott: aranyszínű papirfeknibe bújtatott tok, a korong mellett 16 oldalas magyar nyelvű, informatív és igényes fotókkal díszített füzet kapott található. A hordozón a közel másfél órás est a főfogás, ami valós 16:9-es képpel, sztereó és Dolby Digital 5.1-es térhatású keveréssel, valamint tíznél is több nyelvű felirattal büszkélkedhet.

A nyitásnak szánt Storm tökéletes: dallamos, erőteljes, a különféle zenei hatásokat bravúrosan ötvöző darab, melyben a szimfonikusok és a kórus is maximálisan érvényesül. A The Unbending Tree visszafogott harmóniáival andalít, ugyanúgy, mint a Meander, s akiknél a nyitótétel hangszerelésének köszönhetően egy-egy pillanatra felsejlett A Gyűrűk Ura zenei világa, azok e tételeket hallva is bizonyára megjegyzik: Havasi Balázs filmzeneszerzőnek sem volna utolsó…

A Lacrimosa domináns kórusához igazított rockdobhoz sejtelmes vonósok, indiai szólista és szüntelen zongoraszó társul: e produkció a műsor vége felé helyet kapó Generalival mutat rokonságot. A Terra Rossa viszont igazi kis gyöngyszem, melyben a sok más hangszer mellett a zongora és a hegedű ad egymásnak randevút.

Bár Balázs eddigi koncertjeinek jelentős részét önálló zongoraestek tették ki, most sem hagyta ki a lehetőséget, hogy szólózzon: a Confession, a 28 Waves és a Summer című tételek sajátos módon emelkednek ki a mostani, hangszerekben igen gazdag zenei közegből.

Idehaza kevésbé, külföldön azonban jóval többen ismerik a The Unbending Trees nevű formációt, melynek Havasi Balázs mellett az énekes-szövegíró Hajós Kristóf is oszlopos tagja. Utóbbi – Bocskor Bíborka társaságában – egyetlen dal erejéig szintén helyet kapott a különleges esten. A csodaszép duett újabb színnel járult hozzá a sokszínű koncerthez. Igaz, nem csak az Invisible című dal számít újdonságnak, de Havasi és Endi „párbaja” is: a klasszikus zongora és a rockdob valahol ellentétes, ám mégis egységes megszólalása feszül egymásnak a Trinity River során, s az extrák egyike már sugallja, Balázs következő projektjét Endivel közösen hozza majd tető alá. De ne rohanjunk ennyire előre!

Az egzotikus, mégis nyugtalanítóan lüktető Chase izgalmas felvezetése az est legrövidebb, ám kétségtelenül egyik legfontosabb momentumának. Havasi Balázs arra tesz kísérletet, hogy egy perc alatt a lehető legtöbbször üsse le ugyanazt a billentyűt. Mivel ilyen rekordot korábban még senki sem állított fel, ezért a Guinness World Records 200 leütést állított fel mérceként. Nem titok, a magyar zongoravirtuóz Guinness-rekorder lett a koncerten, a kísérlet végén az is elhangzik, Balázsnak mennyivel sikerült túllépnie a kitűzött célt.

A zárótételnek választott Infinity tökéletes befejezés: magával ragadó, a színpadon álló összes művésznek lehetőséget biztosít, hogy megmutassa a tudását, dallamvilága pedig a meghajlás perce után is a nézőkkel marad.

A kísérőfüzetből számos hasznos információt megtudunk a közreműködő művészekről, az extrák között a negyedórás, letterbox képű Kulisszák mögött összeállítás és az azonos képarányú Mozipremier azonban további érdekes tudnivalókat kínál (a többi extra valós szélesvásznú képpel büszkélkedik). A ráadások között találni még két látványos nemzetközi reklámfilmet Havasi Balázsról és az új show-ról, de megnézhetjük a Storm és a Lacrimosa videóklipjét is. Különleges csemege a Guinnes-rekordkísérlet Dubai-ban tartott próbájáról készült felvétel, míg a bő negyvenpercnyi játékidejű extrák sorát az izgalmasnak ígérkező, Drum & Piano névre keresztelt, a Hooligans-ből ismert Endivel közösen tervezett produkció zenés-képes beharangozója zárja.

Pazar csomagolásban kapott helyet a komoly- és könnyűzenére fogékonyakat – határon innen és túl – egyaránt elkápráztató Symphonic Red Concert Show feliratú DVD, melyre joggal lehet büszke megálmodója, szerzője, főszereplője, a Guinness-rekorder zongorista hazánkfia: Havasi Balázs.

Ajánló:


Oldal frissítés:

Tag-ek: több rendezőHavasi Balázs további filmjei

Havasi Balázs összes filmje >

A rendező(k) további filmjei (több rendező filmjei)

Akik ezt vásárolták, vettek még