Termékek a kosárban

Összesen: 1 144 567 Ft

Tovább a kosárhoz

Még vásárolni szeretnék
Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram


Rocky könyv, DVD webáruház - Pénzvisszafizetési garancia


Rocky könyv, DVD webáruház - MPL PostaPont


Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Taub János - Plautus: Hetvenkedő katona (DVD)
RITKASÁG!

Plautus: Hetvenkedő katona (DVD)

Rendező(k):
Taub János;
Szereplők:
Gáspár Sándor, Gera Zoltán, Tóth Ildikó, Schlanger András, Egri Kati, Kerekes Éva, Eperjes Károly, Nemcsák Károly, Berzsenyi Zoltán, Juhász Gabriella, Sajgál Erika, Széles László
Kategória:
Film > Vígjáték; Színház; Magyar;
Eredeti cím: Plautus: Hetvenkedő katona (DVD)
Megjelenés: 1988
Korhatár:

7 999 Ft
(Eredeti ár: 7 999 Ft)
Megtakarítás: 0%
Szállítás: Nem rendelhetőTartalom:


Taub János legendás rendezése minden idők egyik legsikeresebb előadása a Radnóti Színházban. Plautus ókori komédiáját bravúros színpadi megoldások és fergeteges színészi játék teszi felejthetetlen élménnyé.

Azt mondjuk: Don Quijote, vagy Gulliver, vagy éppen Falstaff – mindegyik névről támad képzetünk. Így vagyunk a Hetvenkedő Katona alakjával is. Újra találkozunk hát vele. Milyen régen nem járt magyar színpadon! Pedig ahol ő megjelenik, kezdődik a mulatság, a bonyodalom, a fergeteges komédiázás. Sokat vándorolt a Katona irodalmi anyagokon, színműveken át. Neve olykor változott, jelmeze is, de a jelleme alig. Nem is mindig tudtunk rajta igazán gondtalanul nevetni.
Taub János állította színpadra a darabot. Az előadás stílusa közel áll a Szentivánéji Álom mesteremberei által „elővezetett” színjátékhoz (amely mindig az adott színházi este csúcspontja): játékot játékosan, talán ez lehetne az ilyen felfogású játék „ars dramaticá”-ja. Pillanatig sem titkolva a színház színház voltát, a klasszikus írás kötött szövegét a legkötetlenebb színjátszással párosítva.
Látjuk majd a Hetvenkedőt hetvenkedni, önszépségében gyönyörködve szerelmi kalandra készülődni. De a széplányokat Plautusnál azok ölelik, akikhez valók. Ügyes cselek sorára van szükség, míg a világnak ez a rendje helyreáll. S persze nem akármilyen cselvetőkre.


A magyar változat *Újrafóliázott
szinkron: igen
felirat: igen
Játékidő
120 perc
Megjelenés dátuma

2009. szeptember 16.

Hangsávok

magyarOldal frissítés:

Tag-ek: Taub JánosGáspár Sándor - Gera Zoltán további filmjei

Gáspár Sándor összes filmje >     Gera Zoltán összes filmje >

Akik ezt vásárolták, vettek még