Termékek a kosárban

Összesen: 1 115 282 Ft

Tovább a kosárhoz

Még vásárolni szeretnék
Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram


Rocky könyv, DVD webáruház - Pénzvisszafizetési garancia


Rocky könyv, DVD webáruház - MPL PostaPont


Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Jack Bender, Tim Hunter, Dan Lerner, Peter Medak, Alison Maclean, John Patterson, Rodrigo Garcia, Jeremy Podeswa, Scott Winant - Carnivale - A vándorcirkusz - Első évad (6 DVD)

Carnivale - A vándorcirkusz - Első évad (6 DVD)

Rendező(k):
Jack Bender; Tim Hunter; Dan Lerner; Peter Medak; Alison Maclean; John Patterson; Rodrigo Garcia; Jeremy Podeswa; Scott Winant;
Szereplők:
Nick Stahl, Clancy Brown, Adrienne Barbeau, Michael_J. Anderson, John Savage
Kategória:
Film > Dráma; Fantasy; Thriller; Tv-sorozat;
Eredeti cím: Carnivale
Megjelenés: 2003
Korhatár:

8 999 Ft
(Eredeti ár: 9 999 Ft)
Megtakarítás: 10%

Tartalom:


Az HBO új sorozata elsősorban azokhoz szól, akik kedvelik a misztikus, titokzatos, elmés történeteket és szeretnek elgondolkodni a látottakon. A Carnivale története az 1930-as évek Amerikájában játszódik Oklahomában. Egy utazó mutatványos cirkusz életét követhetjük nyomon. Amerika egyik nehéz történelmi korszakában, a Nagy Gazdasági Válság korában a népiesen Dust Bowl-nak (kb. Homokos-medence) elnevezett sivatagosodó környéken.

Abban az időben a mezőgazdaságot tönkretette a szárazság és a titáni méretű homokviharok, mely büntető égi jelként felfogva elűzte a környék vallásos farmereit és munkásait Nyugat felé. A legyengült utazókat ráadásul a betegségek is megtizedelték.

A sorozatban szívszorító, sőt néhol sokkoló képeket is láthatunk a mérhetetlen emberi szenvedésről. A sorozat két fő szereplője testesíti meg a bennünk lakozó jó és rossz tulajdonságokat: egy 18 éves, természetfeletti képességekkel megáldott fiú, akit befogad a vándorcirkusz és egy karizmatikus, de nyugtalanító rádiós igehirdető. Együtt döbbennek rá furcsa képességeikre és lehetőségeikre: az élet sakkjátszmájában ők a Fény és a Sötétség kulcsfontosságú katonái és befolyásolni tudják a történéseket, de leginkább az embereket. Szövetségükről és sokak által rossz szemmel nézett küldetéstudatukról szól a történet lényege.

A fiút, akit Ben Hawkinsnak hívnak, a tehetséges Nick Stahl alakítja (legutóbb a Terminator 3. részében szerepelt), míg az evangélistát, Justin Crowe testvért Clancy Brown. A cirkuszigazgató Samson-t, a tapasztalt Michael J. Anderson személyesíti meg (őt pedig a Twin Peaks-ben láthattuk, abban a sorozatban, amelyhez sokan előszeretettel hasonlítják a Carnivale-t).

Érdekességként, a sok szereplő közül kiemelve, például itt debütál Dora Mae szerepében Amanda Aday, akinek édesapja a családi név helyett sokkal egyszerűbb Meat Loaf becenéven vált világhírű rocksztárrá. A cirkuszban pedig van minden titokzatos látnivaló, ami a kor emberét elkápráztatta és átverte: sziámi ikrek, tisztánlátó asszony és kómában fekvő médium, kártyavető, jövendőmondó és gyógyító, kígyóbőrű-ember, erősember, szakállas nő, artista, ám nyugtalanító, hogy nincsenek állatok és nincs igazi idomár...

A Carnivale sorozat kitalálója Daniel Knauf, akinek a neve összeforrt a tévétörténet első igazi formabontó sorozatával, a Twin Peaks-szel.
EXTRÁK:

Audiókommentár - 3 epizódnál
6. LEMEZ:
Werkfilm (így készült) - (kb. 12 p.)
 

 

JÁTÉKIDŐ:
626 perc

 

GYÁRTÁSI ÉV:
2003
HANGOK:
 - magyar - Surround (DD)
 - angol - Surround (DD)
 - angol - 5.1 (DD)
 - francia - Surround (DD)
FELIRATOK:
magyar, angol, arab, dán, finn, francia, görög, héber, holland, lengyel, norvég, portugál, svéd

Oldal frissítés:

Tag-ek: Jack Bender, Tim Hunter, Dan Lerner, Peter Medak, Alison Maclean, John Patterson, Rodrigo Garcia, Jeremy Podeswa, Scott WinantNick Stahl - Clancy Brown további filmjei