Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram

Rocky könyv, DVD webáruház - Termékgarancia

  részletes keresés
M. Nagy Richárd, Varga Zs. Csaba - Magyarország története 15. (43-46. rész) (DVD)

Magyarország története 15. (43-46. rész) (DVD)

Rendező(k): M. Nagy Richárd; Varga Zs. Csaba;

Szereplők: Nagy György
Film > Dokumentum
Film > Történelmi
Eredeti cím: Magyarország története
Megjelenés: 2010
999 Ft
(Eredeti ár: 1 499 Ft)
Megtakarítás: 33%online rendelés

Tartalom:

 A KÁDÁRI KONSZOLIDÁCIÓ

  Márciusban Újra Kezdjük? Ezzel a kérdéssel indul sorozatunknak az 1956-os forradalom leverése utáni idõszakot bemutató epizódja. A nagypolitika történései mellett a hétköznapok eseményeirõl, helyszíneirõl és tárgyairól is beszélgetünk: elmegyünk oda, ahol diákok ezrei csapolták le a Hanság mocsarait, – ma már tudjuk: kár volt… Elemezzük a legvidámabb barakk kifejezés tartalmát, és elmondjuk azt is, hogy mi volt az a C-film…

  A LÉTEZÕ SZOCIALIZMUS CSÕDJE

  Sorozatunk 44. részében jellegzetes történeteket emelünk ki a hetvenes-nyolcvanas évek Magyarországának eseményei közül. Ilyen például a Marx-téri felüljáró építésének legendája, vagy a Rubik-kocka világsikere – és gyártási-kereskedelmi kudarca… Felidézzük, hogyan, milyen körülmények között alakultak meg a rendszerváltó pártok, és elmegyünk az egykori vasfüggöny nyomvonalát kutatni oda, ahol a Páneurópai Piknik idején boldog keletnémetek rohantak át a szabadságba… Végül kiderítjük, hogy miért éppen október 23-án kiáltották ki a harmadik Magyar Köztársaságot?

  A HARMADIK MAGYAR KÖZTÁRSASÁG

  A Magyarország története-sorozat 45. adásában egyebek mellett felidézzük, hogy milyen körülmények között döntött az Országgyûlés a jelenlegi címerünk mellett; szó lesz a köztársasági elnök választása körüli vitákról, és arról, hogy hogyan valósult meg a szovjet csapatok évtizedek óta követelt kivonulása Magyarországról.

  TÁRSADALMI VITÁK, VITÁZÓ TÁRSADALOM

  A Harmadik Magyar Köztársaság elsõ válsághelyzetével: a taxisblokád eseményeinek felidézésével kezdõdik a Magyarország története címû sorozat utolsó adása. Szó lesz arról, hogy végeredményben kik mit nyertek a kárpótlással; egy félbehagyott milliárdos sportcsarnokban a meg nem valósult világkiállításról beszélgetünk, a rádió- és tévéelnökök kinevezése és leváltása kapcsán az úgynevezett médiaháború eseményeit elemezzük, és végül a Magyar Televízió 2006. szeptember 18-i megtámadásáról is szó lesz. 
 Oldal frissítés:

Az akció 2022-07-20 - 2022-09-30-ig, illetve a készlet erejéig tart.

Tag-ek: M. Nagy Richárd, Varga Zs. CsabaNagy György további filmjei
A rendező(k) további filmjei (M. Nagy Richárd, Varga Zs. Csaba filmjei)
Akik ezt vásárolták, vettek még

Főoldal         Film (DVD)         Film (Blu-ray)         Könyv         Zene         Akció         Vásárlási tudnivalók         Adatvédelem         Kapcsolat

Copyright © 2002-2022 Rocky Kft. Minden jog fenntartva! E-mail: info@rocky.hu Tel: +36-30-953-7401, +36-70-378-2729