Termékek a kosárban

Összesen: 5 610 288 Ft

Tovább a kosárhoz

Még vásárolni szeretnék




Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram


Rocky könyv, DVD webáruház - Pénzvisszafizetési garancia


Rocky könyv, DVD webáruház - MPL PostaPont


Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

M. Nagy Richárd, Varga Zs. Csaba - Magyarország története 15. (43-46. rész) (DVD)

Magyarország története 15. (43-46. rész) (DVD)

Rendező(k):
M. Nagy Richárd; Varga Zs. Csaba;
Szereplők:
Nagy György
Kategória:
Film > Dokumentum; Történelmi;
Eredeti cím: Magyarország története
Megjelenés: 2010

999 Ft
(Eredeti ár: 1 499 Ft)
Megtakarítás: 33%





Tartalom:


 A KÁDÁRI KONSZOLIDÁCIÓ

  Márciusban Újra Kezdjük? Ezzel a kérdéssel indul sorozatunknak az 1956-os forradalom leverése utáni idõszakot bemutató epizódja. A nagypolitika történései mellett a hétköznapok eseményeirõl, helyszíneirõl és tárgyairól is beszélgetünk: elmegyünk oda, ahol diákok ezrei csapolták le a Hanság mocsarait, – ma már tudjuk: kár volt… Elemezzük a legvidámabb barakk kifejezés tartalmát, és elmondjuk azt is, hogy mi volt az a C-film…

  A LÉTEZÕ SZOCIALIZMUS CSÕDJE

  Sorozatunk 44. részében jellegzetes történeteket emelünk ki a hetvenes-nyolcvanas évek Magyarországának eseményei közül. Ilyen például a Marx-téri felüljáró építésének legendája, vagy a Rubik-kocka világsikere – és gyártási-kereskedelmi kudarca… Felidézzük, hogyan, milyen körülmények között alakultak meg a rendszerváltó pártok, és elmegyünk az egykori vasfüggöny nyomvonalát kutatni oda, ahol a Páneurópai Piknik idején boldog keletnémetek rohantak át a szabadságba… Végül kiderítjük, hogy miért éppen október 23-án kiáltották ki a harmadik Magyar Köztársaságot?

  A HARMADIK MAGYAR KÖZTÁRSASÁG

  A Magyarország története-sorozat 45. adásában egyebek mellett felidézzük, hogy milyen körülmények között döntött az Országgyûlés a jelenlegi címerünk mellett; szó lesz a köztársasági elnök választása körüli vitákról, és arról, hogy hogyan valósult meg a szovjet csapatok évtizedek óta követelt kivonulása Magyarországról.

  TÁRSADALMI VITÁK, VITÁZÓ TÁRSADALOM

  A Harmadik Magyar Köztársaság elsõ válsághelyzetével: a taxisblokád eseményeinek felidézésével kezdõdik a Magyarország története címû sorozat utolsó adása. Szó lesz arról, hogy végeredményben kik mit nyertek a kárpótlással; egy félbehagyott milliárdos sportcsarnokban a meg nem valósult világkiállításról beszélgetünk, a rádió- és tévéelnökök kinevezése és leváltása kapcsán az úgynevezett médiaháború eseményeit elemezzük, és végül a Magyar Televízió 2006. szeptember 18-i megtámadásáról is szó lesz. 
 





Oldal frissítés:

Tag-ek: M. Nagy Richárd, Varga Zs. Csaba



Nagy György további filmjei

Nagy György összes filmje >

A rendező(k) további filmjei (M. Nagy Richárd, Varga Zs. Csaba filmjei)

Akik ezt vásárolták, vettek még