Termékek a kosárban

Összesen: 3 056 611 Ft

Tovább a kosárhoz

Még vásárolni szeretnék




Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram


Rocky könyv, DVD webáruház - Pénzvisszafizetési garancia


Rocky könyv, DVD webáruház - MPL PostaPont


Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Cey-Bert Tünde; Cey-Bert Róbert Gyula - A magyar konyha filozófiája

A magyar konyha filozófiája (Könyv)

Az ősi áldozati ételek szellemiségétől a jövő magyar konyhájáig

Író:
Cey-Bert Tünde; Cey-Bert Róbert Gyula;

Kategória:
Könyv > Gasztronómia > Szakácskönyvek;
3 825 Ft
(Eredeti ár: 4 500 Ft)
Megtakarítás: 15%
Szállítás: Bizonytalan



Tartalom:


A magyar konyha eredetiségét, egyediségét az európai konyhák között az ősi keleti gasztronómiai civilizációkig visszanyúló gyökerei határozzák meg. A keleti gasztronómiai civilizációk az ókor legmagasabb gasztronómiai szintjét képviselték, az étkezés harmóniarendszerére épültek. A modern világ globalizációs légkörében csak az a nemzeti konyha maradhat fenn, amelynek mélyre nyúló gyökerei képesek összekötni a múlt megkülönböztető hagyományait a kor emberének elvárásaival és szükségleteivel. A jövő magyar konyhájának erőteljesen képviselnie kell az ősi hagyományok harmóniarendjét, megfelelően ötvözve az egészséges étkezés szabályaival. Ez az alapgondolata Cey-Bert Róbert és Cey-Bert Tünde könyvének, amely évszázadok mulasztását pótolja, megfogalmazva a magyar konyha filozófiáját. Eljött az ideje, hogy mi, magyarok is rendezzük és meghatározzuk hosszú hagyományokkal rendelkező gasztronómiánk filozófiáját. A kötet a régi hagyományos receptek mellett több mint száz új ételleírást tartalmaz, amelyek kifejezik a megújuló magyar konyha sajátos ízirányzatait, tálalási esztétikáját, deatetikai értékrendjét és változatos konyhatechnikai eljárásait.


Kiadás éve: 2009
Oldalak száma: 502 oldal
Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 9789633020074
EAN: 9789633020074





Oldal frissítés:

Tag-ek: Cey-Bert Tünde; Cey-Bert Róbert Gyula