Rocky könyv, DVD webáruház - Akciós könyvek






Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram

Rocky könyv, DVD webáruház - Termékgarancia

  részletes keresés
Dr. Panyik Gáborné - Pálinkafőzés

Pálinkafőzés (Könyv)

Ágyas pálinka és likőr készítése

Író: Dr. Panyik Gáborné;

Könyv > Gasztronómia > Italok
3 396 Ft
(Eredeti ár: 3 995 Ft)
Megtakarítás: 15%



online rendelés

Tartalom:

A jelenleg érvényben lévő rendeletekkel! Jó minőségű pálinkát csak kifogástalan minőségű, aroma alapján teljes érettségű gyümölcsből lehet készíteni! Az a régi, hibás szemlélet, mely szerint a pálinkák alapanyaga az a gyümölcs, amely nem felel meg a fogyasztási, konzervipari és más felhasználási területek minőségi követelményeinek, ma már nem követhető szempont a gyártók számára. Jelenleg Magyarországon - jövedéki szempontból - három, eltérő típusú pálinkafőzési mód létezik: a bérfőzés és a kereskedelmi főzés, valamint az ún. házi párlatkészítés. Könyvünkben ismertetjük azokat az elméleti és gyakorlati tudnivalókat, amelyek ismerete elengedhetetlen a pálinkafőzéshez. A tartalomból: A pálinkakészítés rövid története A pálinkanév-használat magyar kizárólagossága A pálinka fajtái Párlatok Az eredetvédett pálinka fogalma Hogyan készíthetők a jó pálinkák, mi kell a jó pálinkához? A pálinkák és gyümölcspárlatok alapanyagai, minőségi követelményei A gyümölcsök termesztési körülményei A gyümölcs fajtájának hatása a pálinka minőségére A gyümölcsök válogatásának szempontjai A pálinkafőzdék működési formái A gyümölcsfajták közötti különbségek A gyümölcs szedésének, szüretelésének helyes időpontja A gyümölcsök szedésének módjai és körülményei A pálinka alapanyagai A felhasználható gyümölcsök Főbb gyümölcsfajtáink Csonthéjasok Bogyós termésű gyümölcsök Vadon termő gyümölcsök mint pálinka-alapanyagok Szőlő-, bor- és borászati melléktermékek A cefrézés technológiai lépései Válogatás, mosás Aprítás vagy magozás Pektinbontás A cefre savvédelme Élesztőtápsók A gyümölcs cefrézésénél fellépő mikroorganizmusok Penészgombák Baktériumok Az erjesztés módjai Élesztőgombák Az erjedés elmélete Az erjesztés optimális körülményei Erjedési ciklusok Az erjedési hőmérséklet szabályozása A cefrebunda vagy törkölykalap kezelése A kierjedt cefre összetétele Etilalkohol Metilalkohol Acetaldehid Magasabb rendű alkoholok (kozmaolajok, kozmaalkoholok) Cukrok Szerves savak Nitrogéntartalmú anyagok Szén-dioxid Glicerin Aromaanyagok A lepárlás elmélete Alkohol-víz elegyek lepárlása Az alkohol töményítése A mellék-alkotóelemek elválasztása Lepárlóberendezések A lepárló főbb részei A pálinkafőző kiválasztásának szempontjai Szimplafalú üst Duplafalú üst A pálinkafőző fémanyagai és a fémfajta szerepe A pálinkafőző páracsövének lejtése (részleges deflegmáció) Oszlopos (tornyos vagy erősítőfeltétes) lepárlás Párlatrészek A szőlőtörköly-lepárló berendezések A lepárlóberendezés tisztán tartása A pálinka tárolása, érlelése Az érlelés során végbemenő fizikai és kémiai folyamatok A pálinkák, párlatok íz- és illatvilága Párlathibák A pálinka bírálata és szerepe a gasztronómiában Kóstolás A gyártásközi és a késztermék ellenőrzésének módszerei, lehetőségei Szárazanyagtartalom refraktometriás meghatározása A cefre pH-értékeinek mérése Az alkoholtartalom meghatározása A fogyasztási alkoholtartalom beállítása A felhasznált víz minősége Párlatok/pálinkák hibái és javításuk A párlatok derítése vagy szűrése Ágyas pálinka A gyümölcsök használata az ágyazásnál Az ágyas pálinka készítése A gyümölcs adagolása A gyümölcsök aszalásának elméleti alapjai Az italgyártásban használatos gyümölcsök aszalási tulajdonságai Az aszalás hatása a gyümölcsök beltartalmi értékeire és sejtszerkezetére Az ágyazáshoz szükséges eszközök Likőrök A likőrökhöz felhasználható anyagok A likőrök fajta szerinti felosztása Gyógynövények, drogok Likőrök készítése és az adagolási sorrend A magánfőzött és a bérfőzött párlatok jövedéki szabályai, a párlatok értékesítése A téma irányadó jogszabályai Magánfőzés A párlat értékesítése A bérfőzés keretében előállított párlat értékesítése Felhasznált irodalom Gyártók és forgalmazók


Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 116 oldal
Kötésmód: karton
ISBN: 9789632785714
EAN: 9789632785714


Pálinkafőzés (Könyv) vásárlói vélemények és értékelések

Még nem érkezett értékelés a termékre!



Vélemények a könyvről

Legyél te az első,
aki véleményt ír!



Oldal frissítés:

Oszd meg másokkal is :

Tag-ek: Dr. Panyik Gáborné

Az Ön által megtekintett termékek
KÖNYV



microsoft-word-2013-zsebkonyv 1 490 Ft
15 %
1 267 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
KÖNYV



ut-a-kozepiskolaba 2 490 Ft
15 %
2 117 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
KÖNYV



mult-kolcsonbe 3 699 Ft
15 %
3 144 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
KÖNYV



vendeglato-gazdalkodas 4 200 Ft
15 %
3 570 Ft

ElőrendelésElőrendelés
Akik ezt vásárolták, vettek még
KÖNYV



kamaszkor-korul 2 700 Ft
15 %
2 295 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
KÖNYV



sokk 3 299 Ft
15 %
2 804 Ft

BizonytalanBizonytalan
KÖNYV



edes-janka 2 999 Ft
15 %
2 549 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
KÖNYV



csernobil 2 990 Ft
15 %
2 542 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron

Főoldal         Film (DVD)         Film (Blu-ray)         Könyv         Zene         Akció         Vásárlási tudnivalók         Adatvédelem         Kapcsolat

Copyright © 2002-2019 Rocky Kft. Minden jog fenntartva! E-mail: info@rocky.hu Tel: +36-30-953-7401, +36-70-378-2729