Termékek a kosárban

Összesen: 1 711 346 Ft

Tovább a kosárhoz

Még vásárolni szeretnék
Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram


Rocky könyv, DVD webáruház - Pénzvisszafizetési garancia


Rocky könyv, DVD webáruház - MPL PostaPont


Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Koltay Gábor - Mindszenty - A fehér vértanú (DVD)

Mindszenty - A fehér vértanú (DVD)

Rendező(k):
Koltay Gábor;
Szereplők:
Sipos Imre
Kiadó:
Mokép Rt.
Kategória:
Film > Vallás; Dokumentum; Történelmi; Életrajzi;
Eredeti cím: Mindszenty - A fehér vértanú
Megjelenés: 2005
Korhatár:

7 999 Ft
(Eredeti ár: 9 999 Ft)
Megtakarítás: 20%

Raktáron Azonnali szállításTartalom:


 Ez egy dokumentumfilm. Koltay Gábor legújabb alkotása  fikciós elemekkel gazdagon átszőtt alkotás, amely a történelmi környezetbe illesztve sokoldalúan bemutat egy megalkuvás nélküli, hittel folytatott küzdelmes életutat.
A film főszereplője Sipos Imre (aki, a Pesti Magyar Színház színész-rendezője) végigjárja a bíboros életének legfontosabb helyszíneit, gyűjti az adatokat, élményeket, hogy aztán a szellemi mozaikkockák összerakásával válaszolni tudjon a kérdésre: Ki is hát Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, az utolsó hercegprímás?
A tudatos lelkipásztort saját sorsa nem érdekelte. Minden erejét a feladatokra fordította. A hitet akarta megőrizni az egyház és a nemzet életében. Ez tette Őt igazán óriássá: azon az úton, amelyen haladt, amelyre a Gondviselés vezette. Ismert az állítás: csak akkor lehet valakit igazán jellemezni, ha a pályát megfutotta és befejezte azt a művet, amelyet életével alkotott.
Mindszenty bíboros megtapasztalta a két kommunista terror és a nemzeti szocializmus börtönét. Nem tudták megtörni. Mindig emelt fővel és éber tekintettel figyelte népe hitét. Letartóztatása előtt a budapesti Sziklakápolnánál százezres tömeg előtt mondotta: “Ha tehetném a fővárosban és az országban küszöbről küszöbre járnék és úgy kérnék minden családot: engesztelő lélekkel, Magyarországért, ereszkedjetek térdre.”
A történelmi gyökerekhez való visszatérés, az abból hitet és lelkierőt meríteni akaró modernkori szellemi megvilágosodás folyamatában fontos szerepe van a kiemelkedő személyiségek életútjának. Különösképpen aktuális ez akkor, amikor az egységesülő Európa alkotmányából, még az említés szintjén is kimaradt a keresztény gyökerekre történő utalás.

JÁTÉKIDŐ:
60 perc
GYÁRTÁSI ÉV:
2005
HANGOK:
magyar - magyar - 5.1 (DD)
 

KÉPFORMÁTUM:
képformátum


Oldal frissítés:

Tag-ek: Koltay GáborSipos Imre további filmjei

Sipos Imre összes filmje >

A rendező(k) további filmjei (Koltay Gábor filmjei)

Akik ezt vásárolták, vettek még