Termékek a kosárban

Összesen: 0 Ft

Tovább a kosárhoz

Még vásárolni szeretnék


Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat


Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram


Rocky könyv, DVD webáruház - Pénzvisszafizetési garancia


Rocky könyv, DVD webáruház - PostaPont

Alfred Hitchcock - Hitchcock- Szabotőr (DVD)

Hitchcock- Szabotőr (DVD)

Rendező(k):
Alfred Hitchcock;
Szereplők:
Priscilla Lane, Robert Cummings, Norman Lloyd, Otto Kruger, Vaughan Glaser
Kategória:
Film > Thriller; Klasszikus; Kémfilm;
Eredeti cím: Saboteur
Megjelenés: 1942
Korhatár:

7 999 Ft
(Eredeti ár: 7 999 Ft)
Megtakarítás: 0%

Raktáron Azonnali szállításTartalom:


Barry Kane igazi hazafi, akit azzal gyanúsítanak, hogy szabotázs-akciót hajtott végre munkahelyén, a kulcsfontosságú háborús eszközöket gyártó üzemben. Az ártatlanul megvádolt férfi csak úgy bizonyíthatja igazát, ha megtalálja a valódi szabotőrt, miközben őt üldözik a hatóságok...

Szabotőr eredeti történetét Alfred Hitchcock akkor találta ki, mikor David O. Selznick producerrel állt szerződésben. Selznick nagyon várta a filmet és Gene Kelly-t szánta a főszerepre, ám 1941 novemberére úgy döntött, hogy eladja a Szabotőrt egy másik stúdiónak.

Hitchcock maga vitte körbe a Szabotőrt az egyik stúdióból a másikba. Az RKO és a 20th Century Fox is elutasította, mielőtt Frank Lloyd és Jack Skirball megvette a filmet (és Hitchcockszolgáltatásait) 20 ezer dollárért. Lloyd és Skirball adta ki a filmet a Universal számára.

John Houseman, az egyik író, aki már a korai stádiumban hozzájárult a produkcióhoz később így mesélt arról, milyen volt Hitchcock-kal együtt dolgozni: "azt jelentette, hogy hallgattuk őt beszélni - anekdoták, karakterek, revelációk és változások, amiket éjszaka kitalált, és másnap kipróbált rajtunk."

Az egyik jelenetben Hitchcock az S.S. Normandia hadihajóról (ami nemrég gyanús körülmények között kigyulladt) készült híranyagot használta fel, ahogy az oldalára fordulva úszik a vízen New York kikötőjétől nem messze. Hitchcock innen Norman Lloyd, a szabotőrre váltott, aki önelégült mosollyal nézi a hajót.

Hitchcock később bevallotta, hogy a haditengerészet "tombolt" a Universal-lal ezek miatt a képek miatt, mert a jelenet azt a látszatot keltette, hogy a Normandiát szabotálták. Hitchcock szerint a haditengerészet fel volt háborodva, mert ez "tükrözte, hogy nem őrizték elég éberen".

Robert Boyle, a Szabotőr (és egyéb Hitchcock klasszikusokok) művészeti rendezője szerint "Hitchcock a legtöbb ismert fóbiában szenvedett. Tériszonya volt. Sőt, ha a járdán állva felnézett és látott egy munkást, aki egy épülő házon dolgozott, halálra rémült."


EXTRÁK:

  • Werkfilm (így készült) (kb. 35 p.)
  • Sztoribord - 22 kép
  • Képgaléria - Hitchcock rajzai - 7 kép
  • Képgaléria - látványtervek - 45 kép
  • Előzetes
A magyar változat *Újrafóliázott termék*
szinkron: igen
felirat: igen
Játékidő
104 perc
Megjelenés dátuma

2009. március 4.

Hangsávok

magyar

angol
 
     
 

Oldal frissítés:

Tag-ek: Alfred Hitchcock

A rendező(k) további filmjei (Alfred Hitchcock filmjei)

Akik ezt vásárolták, vettek még