Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram

Rocky könyv, DVD webáruház - Termékgarancia

  részletes keresés
Alfred Hitchcock - A gyanú árnyékában - Hitchcock (DVD)
RITKASÁG!

A gyanú árnyékában - Hitchcock (DVD)

Rendező(k): Alfred Hitchcock;

Szereplők: Joseph Cotten, Teresa Wright, Henry Travers, MacDonald Carey, Patricia Collinge
Film > Thriller
Film > Klasszikus
Eredeti cím: Shadow of a Doubt
Megjelenés: 1943
Korhatár:
9 999 Ft
(Eredeti ár: 9 999 Ft)
Megtakarítás: 0%online rendelés

Tartalom:

 Hitchcock saját munkái közül személyes kedvenceként A gyanú árnyékában-t nevezte meg. A történet egy sorozatgyilkosról szól, aki a leleplezés elől kisvárosi rokonaihoz érkezik. A bácsikát nagy örömmel fogadó unokahúg azonban gyanakodni kezd...

Gordon McDonell regényíró akkor találta ki a történetet, amiből később A gyanú árnyékában című filmet forgatták, mikor a kocsija lerobbant egy High Sierra-beli vakáció során. Míg a feleségével Hanford városában vesztegeltek, McDonell-ben megfogant a sztori: egy gyilkos hazatér a szülővárosába.

Jack H. Skirball, egykori rabbi, aki Hitchcock Szabotőr (1942) című filmjének társ-producere volt, saját gyártást kezdett a Universal-on belül azzal a szándékkal, hogy ismét együtt működik egyHitchcock produkcióban. Skirball-nak is tetszett McDonell ötlete, melyet Hitchcock vezetett elő neki egy Brown Derby ebéden, és meg is vásárolta gyártásra.

Joseph Cotten nem volt biztos benne, hogyan kéne egy gyilkosnak viselkednie, ezért megkérdezteHitchcock-tól. Hitchcock javaslatára a Rodeo Drive-ra mentek, ahol Hitchcock azt mondta a színésznek, hogy nézze meg a különböző embereket, és szóljon, ha úgy gondolja, valaki gyilkos.Cotten rájött, hogy Hitchcock arra akarta rávezetni, hogy egy gyilkos is ugyanúgy néz ki és mozog, mint bárki más.

Cotten elmondta, hogy a gyerekek párbeszédén kívül az egész forgatókönyvet Thornton Wilderírta. - Nem emlékszem olyan szövegre, amin ilyen keveset kellett volna változtatni a gyártás során. - emlékezett vissza. - Az összes színész egyetértett, hogy a szöveget nemcsak egyszerű volt megtanulni, de öröm volt elmondani.

Valójában Hitchcock is besegített a szövegbe, továbbá Alma Reville (Mrs. Hitchcock) és Sally Benson újságíró "polírozták" a szöveget.

Hitchcock egy valódi házat keresett, hogy felhasználja a filmben, és meg is találta az ideális otthont Santa Rosa-ban. Tökéletesen illet rá a "középosztálybeli lakás középosztálybeli utcában" leírás.

Hitchcock nem tudta, de a tulajdonos azt akarta, hogy háza a lehető legjobban mutasson a vásznon, így mikor Hitchcock elment, hogy lefényképezzék a házat, teljesen sokkolta, hogy a házat renoválták és újrafestették! A stúdió festői "állították" vissza a házat előző lepukkant állapotába.

A belső jeleneteket műteremben forgatták. A New York Times egyik munkatársa ellátogatott a forgatásra, és elámult azon, hogy a díszlet milyen jól alkalmazható a különböző kameraállásokhoz. "Ahogy a kamera bemegy a házból, kijön onnan és keresztül megy rajta, az ablakok szétnyílnak, a tornác félrehúzódik és a tető is lekonyul." - jelentette a Times riportere.

- A filmnek a lényege, hogy a gonosztevők nem mind feketék, és a hősök sem mind fehérek - mondta Hitchcock. - Charlie bácsi imádta az unokahúgát, de nem annyira, ahogy az unokahúga szerette őt. És mégis, az unokahúgának meg KELL semmisítenie őt. Oscar Wilde szavaival élve Megsemmisíted azt, amit szeretsz.


EXTRÁK:

  • Werkfilm (így készült) (kb. 35 p.)
  • Képgaléria - Produkciós vázlatrajzok (37 kép)
  • Képgaléria - látványtervek - 51 kép
  • Előzetes

A magyar változat
szinkron: igen
felirat: igen
Játékidő
103 perc
Megjelenés dátuma

2009. március 10.

Hangsávok

magyar

angolOldal frissítés:

Tag-ek: Alfred Hitchcock

A film teljes adatlapja itt:
A gyanú árnyékában - A film a Mafab.hu-n


Joseph Cotten; Teresa Wright további filmjei
DVDaranypolgar-orson-welles 9 999 Ft
0 %
9 999 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
A rendező(k) további filmjei (Alfred Hitchcock filmjei)
DVDszakadt-fuggony 7 999 Ft
0 %
7 999 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
DVDmadarak 9 999 Ft
0 %
9 999 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
DVDlondoni-randevu 3 999 Ft
0 %
3 999 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
DVDa-gyilkos-hitchcock 1 999 Ft
25 %
1 499 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
Akik ezt vásárolták, vettek még
DVDa-csalas 2 999 Ft
50 %
1 499 Ft

Rendelhető (3-5 munkanap)Rendelhető
DVDa-tizenhetes-szamu-haz 1 999 Ft
50 %
999 Ft

Nem rendelhetőElfogyott

Főoldal         Film (DVD)         Film (Blu-ray)         Könyv         Zene         Akció         Vásárlási tudnivalók         Adatvédelem         Kapcsolat

Copyright © 2002-2022 Rocky Kft. Minden jog fenntartva! E-mail: info@rocky.hu Tel: +36-30-953-7401, +36-70-378-2729