Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram

Rocky könyv, DVD webáruház - Termékgarancia

  részletes keresés
Michelangelo Antonioni, Vittorio De Sica, Pier Paolo Pasolini, Roberto Rossellini  - Az olasz filmművészet remekei gyűjtemény I. (5 DVD)

Az olasz filmművészet remekei gyűjtemény I. (5 DVD)

Rendező(k): Michelangelo Antonioni; Vittorio De Sica; Pier Paolo Pasolini; Roberto Rossellini;

Szereplők: Jeanne Moreau, Bernhard Wicki, Silvana Mangano, Marcello Mastroianni, Franco Citti, Monica Vitti, Giovanna Galletti, Anna Magnani, Aldo Fabrizi, Rosy Mazzacurati, Maria Pia Luzi, Marcello Pagliero, Vito Annichiarico, Nando Bruno, Harry Feist, Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carell, Gino Saltamerenda, Vittorio Antonucci, Giulio Chiari, Elena Altieri, Alida Valli, Carmelo Bene, Julian Beck, Gabriele Ferzetti, Lea Massari, Dominique Blanchar, Renzo Ricci, James Addams
Film > Krimi
Film > Dráma
Film > Háborús
Film > Klasszikus
Film > Díszdoboz / Sorozat
Eredeti cím: La Notte / Roma, citta aperta / Ladri di biciclett / Edipo re / L avventura
Megjelenés: 1967
Korhatár:
5 999 Ft
(Eredeti ár: 9 999 Ft)
Megtakarítás: 40%online rendelés

Tartalom:

Teljes játékidő: 554 perc
A csomag tartalma:

Róma, nyílt város

Roberto Rossellini, a neves olasz rendező filmje a neorealizmus kiemelkedő alkotása lett, emellett az 1946-os Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a fesztivál nagydíját is.

Róma német megszállása idején az ellenállás egyik irányítója, a mérnök Manfredi a Gestapo elől menekülve Francesco és terhes menyasszonya lakásában lel ideiglenes menedékre. Egy katolikus papot, Don Pietrót kér meg arra, hogy az ellenállás számára összegyűlt pénzösszeget juttassa el a szintén a megszállók ellen küzdő társaihoz. Ám a németek letartóztatják Francescót, menyasszonyát pedig agyonlövik a nyílt utcán. Manfredi ezt követően a kábítószer rabjává vált szeretőjétől kér segítséget, a lány azonban kapcsolatban áll a Gestapóval...


Játékidő: 100 perc
Gyártási év: 1945
Hangok:
  - olasz - mono (DD)
Feliratok: magyar
Képformátum:

Extrák:
Előzetes -
Dokumentumfilm - Rossellini, ahogy saját magát látja (kb. 60 p.)

Biciklitolvajok

Vittorio de Sica rendező mesterien mutatja be, hogy egy váratlan esemény miként forgatja fel egy sanyarú sorsú ember életét. A Biciklitolvajok 1950-ben elnyerte a legjobb idegen nyelvű film Golden Globe-díját, forgatókönyvéért pedig Oscar-díjra jelölték. Az alkotást 1958-ban beválasztották a Brüsszeli tizenkettő listájára, a világ legjobbjaiként számon tartott filmek közé is.

Antonio, a külvárosban élő családapa (Lamberto Maggiorani) már hosszú hónapok óta munkanélküli. Most végre úgy tűnik, utoléri a szerencséje, mert kap egy lehetőséget, hogy plakátragasztóként dolgozhasson, azonban nehézséget jelent számára, hogy ehhez egy biciklire lenne szüksége. Miután az utolsó olyan holmit is beadja a családi háztartásból a zálogházba, ami akár csak a legcsekélyebb értéket is képviseli, az övé lesz az áhított munkaeszköz. Ám a bűntől fertőzött Róma nem engedi, hogy megkapja az esélyt egy könnyebb életre, mert már munkába állása első napján ellopják a kerékpárt. Hűséges barátja, a kis Bruno (Enzo Staiola) elhatározza, hogy nem hagyja annyiban a dolgot, és a tolvaj nyomába ered...


Játékidő: 90 perc
Gyártási év: 1948
Hangok:
  - olasz - mono (DD)
Feliratok: magyar
Képformátum:

Extrák:
Dokumentumfilm - A neorealizmus története 1950-ig (kb. 60 p.)

A kaland

Michelangelo Antonioni klasszikusának főszereplője Monica Vitti, aki a rá jellemző természetességgel játssza el az érzelmek csapdájába esve saját magával is viaskodó Claudiát. A rendező 1960-ban a Cannes-i Filmfesztiválon kiérdemelte alkotásával a zsűri nagydíját.

Anna és barátnője, Claudia a tengeren nyaral egy jachton, melynek fedélzeten ott van még Anna vőlegénye, Sandro, valamint egy ismerős pár is. Amikor megpihennek Szicília partjainál, Annának nyoma vész. Kétségbeesetten keresni kezdik, egyedül Sandro az, aki furcsa módon nem igazán aggódik, sőt egyre inkább érdeklődni kezd a barátnője után kutató Claudia iránt. Őt nem is hagyja hidegen a közeledés, és végül kettesben barangolják be a szigetet, miközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Ám az egyik reggel Sandro nincs kettejük szobájában, és ugyan Claudia azt hiszi, barátnője került elő, a férfira mégis egy másik nő társaságában akad rá...


Játékidő: 140 perc
Gyártási év: 1960
Hangok:
  - olasz - mono (DD)
Feliratok: magyar
Képformátum:

Extrák:
Dokumentumfilm - A tekintet, amely megváltoztatta a filmet – M. Antonioni (kb. 60 p.)
Előzetes -

Az éjszaka

Michelangelo Antonioni (a forgatókönyvet vele együtt jegyző Tonino Guerra, Andrej Tarkovszkij alkotótársa segítségével) egy váratlanul szétfoszló, talán mindörökre menthetetlen házasságot mutat be olyan nagyszerű színészek segítségével, mint Marcello Mastroianni, Jeanne Moreau és Monica Vitti. Az éjszaka az 1961-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte az Arany Medve-díjat.

A Milánóban élő Giovanni sikeres író, azonban képtelen  a végtelenségig leplezni érzelmi sivárságát felesége előtt. Lídia egyetlen nap lefolyása alatt szembesül azzal, hogy férje nem az, akinek addig hitte. Ekkor hosszú, magányos sétára indul. Útja során meglátogatja egy barátukat, felidézi a közös emlékeket, hogy a leszálló éjszaka már egy fényűző, ám hamisan csillogó estélyen találjon rá. A fojtogatóan csendes hajnalban aztán elérkezik annak az ideje, hogy férjét szembesítse tetteivel, de különösképpen önmagával.


Játékidő: 120 perc
Gyártási év: 1961
Hangok:
  - olasz - mono (DD)
Feliratok: magyar
Képformátum:

Extrák:
Előzetes -
Dokumentumfilm - Ha filmezek, élek - Portréfilm Michelangelo Antonioniról (kb. 52 p.)

Ödipusz király

Szophoklész drámájának egy sajátos, többféle értelmezést is kínáló megközelítését tárja elénk Pier Paolo Pasolini, az olasz film fenegyerekének is tartott, tragikus körülmények közt elhunyt rendező. Ezen munkájával kiérdemelte az 1967-es Velencei Filmfesztiválon az Arany Oroszlán-díjra jelölést.

Az ismert történet egyéni szemszögből történő elmesélését egy önéletrajzi elemekben bővelkedő, különleges kerettörténet egészíti ki, amely a huszadik században játszódik. Ennek főhőse egy katonatiszt családjába születik, és egész életében meg kell küzdenie azzal, hogy a saját apja féltékeny rá. A másik szál alapja pedig az ókori legenda, amikor is a kis Oidipusznak egy jóslat miatt a halált szánják, így a fiút a családjától távol nevelik fel. Látszatra két különböző történetről van szó, ám egyvalami mégis közös bennük: mindkettőben jelen van a főhős életére fenyegető árnyékot vető apafigura személye.


Játékidő: 104 perc
Gyártási év: 1967
Hangok:
  - olasz - mono (DD)
Feliratok: magyar
Képformátum:

Extrák:
Bónusz kisfilm - Beszélgetések a szerelemről - Pier Paolo Pasolini filmje
Előzetes -
Oldal frissítés:

Tag-ek: Michelangelo Antonioni, Vittorio De Sica, Pier Paolo Pasolini, Roberto RosselliniJeanne Moreau; Bernhard Wicki további filmjei
DVDboszorkanyszerelem 1 999 Ft
25 %
1 499 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
DVDa-guldenburgok-oroksege-3-evad-4-dvd 5 999 Ft
17 %
4 999 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
DVDklein-ur 1 999 Ft
25 %
1 499 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron
A rendező(k) további filmjei (Michelangelo Antonioni, Vittorio De Sica, Pier Paolo Pasolini, Roberto Rossellini filmjei)
Akik ezt vásárolták, vettek még
DVDnagyitas 3 299 Ft
55 %
1 499 Ft

Raktáron (1-3 munkanap)Raktáron

Főoldal         Film (DVD)         Film (Blu-ray)         Könyv         Zene         Akció         Vásárlási tudnivalók         Adatvédelem         Kapcsolat

Copyright © 2002-2020 Rocky Kft. Minden jog fenntartva! E-mail: info@rocky.hu Tel: +36-30-953-7401, +36-70-378-2729